Profiel

Ruth van der Vliet (1974) heeft een tiental jaren gewerkt binnen het wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

In de loop van de jaren zijn intermenselijke processen haar steeds meer gaan boeien: hoe gaan mensen met elkaar om, welke interacties vinden plaats binnen groepen, voor welke dilemma’s komen mensen te staan en hoe vinden zij daarin hun weg.

Uiteindelijk leidde dit tot de overstap naar professionele coaching. Na haar opleiding aan de Academie voor Counseling en Coaching (ACC) heeft zij zich gevestigd als professionele coach en counselor. Daarna is zij aan deze Academie verbonden geweest als trainer.

De focus in haar werk ligt op individuele trajecten waarbij persoonlijke vraagstukken aan de orde komen. Verder geeft zij ontwikkelingsgerichte trainingen voor bedrijven, organisaties en groepen.

Kenmerkend voor haar aanpak zijn haar sterk analytisch vermogen gecombineerd met een groot inlevingsvermogen en een oplossingsgerichte vorm van coachen.

Wat coaching zo boeiend maakt, is dat het maatwerk is – elk mens is uniek, en elke coachvraag is dat ook. 
Coachen heeft altijd met beweging te maken; pas als je in beweging komt, ontwikkel je. Dit ervaar ik bij degenen die ik begeleid, maar ook in mijn eigen leven als echtgenote, als moeder van vier kinderen en in mijn geloof.